Graffitikunstnere – vi maler professionelt graffiti

Om Bandit Graphics

Som teenagere mødte Søren og Jens hinanden på kunstlinjen på Langelands Efterskole. Deres fælles interesse for tegning, graffiti og kunst blev hurtigt grundlaget for et tæt og langvarigt venskab. Igennem deres kreative vennekreds udviklede de begge to deres kreative egenskaber, ved konstant at inspirere og udfordre hinandens tegnestil. I de efterfølgende år fordybede Jens sig professionelt i sin kunst, imens Søren gik den akademiske vej på universitet. I 2021 slog de deres kompetencer sammen og har i fællesskab udviklet konceptet omkring “Bandit Graphics”.

Jens

Med mange års erfaring som kunstner har Jens flair for at fange en bred vifte af motiver, stilarter og kompositioner. Jens’ forståelse for farver og håndtering af en spraydåse giver dig muligheden for at udsmykke din væg med stort set alle ønskede motiver. Jens går også under kunstnernavnet Tonek og er anerkendt på den skandinaviske street art scene. Jens har været professionel graffitimaler i 12 år. Han solgte sit første lærredsmaleri som 16 årig og har siden levet af sin kunst. I 2014 blev Jens tatovør, som han har beskæftiget sig med sideløbende med sin karriere som professionel graffitikunstner. Jens har utrolig stor respekt for håndværket og traditionerne i kunsthistorien, og opfatter sig selv i større grad som håndværker end kunstner. Han sætter en stor ære i at være alsidig i sit kunstneriske udtryk og i at kunne udføre alle former for opgaver. Jens har selv en stor kærlighed for det naturalistiske udtryk, som han mestre i næsten alle former for medier.

Søren

Søren brænder for at male og skabe projekter. Med en baggrund i socialantropologi interesser Søren sig specielt for vægmaleriers betydning for omgivelsernes kultur og identitet. Han glæder sig til at hjælpe dig og dit fællesskab med at realisere dit vægmaleri. Søren er uddannet antropolog og har mange års erfaring med projektstyring og kulturudvikling. Søren har en stor interesse i kunst som et kulturelt fænomen og har flere gange arbejdet med graffiti og street art på et akademisk niveau. Han står nu for udbredelsen af Bandit Graphics arbejde i samarbejde med det private og offentlige, hvor han ihærdigt arbejder på at få mere kunst ud i det offentlige rum. Søren er selv kreativ og har altid haft en stor fascination af dansk graffiti.